Pogoji poslovanja in zasebnost

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja
Pred uporabo spletne trgovine, vas vabimo, da pazljivo preberete spodaj navedene Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. V kolikor se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kapriol.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Uporabnik spletne trgovine www.kapriol.si postane vsaka fizična ali pravna oseba, ki se registrira kot nov član ali opravi naročilo kot neregistriran kupec. Uredništvo spletne trgovine www.kapriol.si si pridržuje pravico do spremembe pogojev uporabe ter se obvezuje, da bo o spremembah preko e-pošte predhodno na registriran naslov obvestilo vse uporabnike.

 

Cene
Vse cene v spletni trgovini www.kapriol.si so navedene v € (evrih) ter vključujejo davek na dodano vrednost (DDV) Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Za veljavnost cen so potrebne tudi skladnosti plačila z spodaj navedenimi načini plačila ter pod splošnimi pogoji poslovanja. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

Koraki nakupa:

  1. Izbira artikla
  2. Potrditev variacije(Velikost,barva,št…)
  3. Dodaj v košarico
  4. Nadaljuj na blagajno
  5. Vnos podatko naročnika, izbira načina plačila, potrditev pogojev
  6. Zaključek nakupa

V najkrajšem možnem času, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in preko e-pošte naročilo potrdi oziroma z razlogom in obrazložitvijo zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v najkrajšem možem roku pripravi in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili. V kolikor račun ni priložen, ga ponudnik v roku nekaj dni pošlje po elektronski pošti. Rok dobave za naročene artikle je do 10 delovnih dni ali po dogovoru z ponudnikom.

 

Plačilo
Spletna trgovina www.kapriol.si ponuja naslednje možnosti za plačilo:

  • Plačilo po povzetju

V kolikor želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji se odločite za plačilo ob prevzemu. Za naročila nad 70 eur z DDV ponudnik ne zaračunava dodatnih stroškov za plačilo po povzetju. Dostavo naročenega blaga opravlja ponudnik hitre pošte.

  • Plačilo po predračunu

Po zaključenem naročilu prejmete na vaš elektronski naslov kopijo naročila in predračun , na katerem so navedeni vsi potrebni podatki za plačilo. Po zaznanem opravljenem plačilu ponudnik odpošlje naročeno blago.

Dostava
Spletna trgovina www.kapriol.si ponuja naslednje možnosti glede dostave:

  • Dostava na vaš naslov (poštnina je vračunana v končni znesek)

Dostavo naročenega blaga opravlja ponudnik hitre pošte. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. Spletna trgovina www.kapriol.si ni odgovorna za morebitno prekoračitev roka dostave, katere vzrok nastane po oddaji pošiljke. Dostava se izvrši na vaš naslov, naveden pri oddaji naročila. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, vam dostavljalec pusti sporočilo o prejeti pošiljki, oz se drugače domenite za prevzem. Stroški dostave se obračunavajo po ceni 3,66 z DDV. Za naročila večja od 70,00 eur z DDV ne zaračunavamo stroškov dostave.

Blago, ki je na zalogi se odpremi predvidoma isti ali naslednji delovni dan po potrjenem naročilu (ne velja ob vikendih in praznikih), ostalo blago pa v odpremnih rokih navedenih na potrditvi naročila, okvirno od 7 do 21 dni. V primeru, da je uporabnik naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

  • Osebni prevzem v trgovini

Naročene stvari prevzamete osebno na sedežu podjetja:

 

APiA d.o.o.,
Ul.25. maja 17/a,
5000 Nova Gorica

 

Zaključek nakupa
Ob zaključenem naročilu preglejte vse podatke, če so pravilni. Če je pri podatkih prišlo do napake, nas o tem obvestite na e-pošto: info@kapriol.si.

 

Naročila
Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri www.kapriol.si in v podatkovni bazi podjetja APiA d.o.o.

 

Varovanje podatkov in zasebnost
Registracija v spletno trgovino ni obvezna. Vpis osebnih podatkov v spletno trgovino www.kapriol.si je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev (dostavo blaga). Ponudnik www.kapriol.si se obvezuje, da bo kakršnekoli podatke, pridobljene preko spletne strani varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov(Ur. list RS št. 86/2004) in ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki.

 

Pravno obvestilo
Vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani www.kapriol.si so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

 

Odpoved/storniranje naočila
Ob enostranski odpovedi naročila s strani naročnika, si podjetje APiA d.o.o. pridržuje pravico, da zaračuna 20% vrednosti naročenega materiala.

 

Odgovornosti
Ponudnik www.kapriol.si se trudi, da bi spletna trgovina vključevala točne in ažurne informacije. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse slike v spletni trgovini www.kapriol.si so simbolične.

 

Vračanje blaga in reklamacije
Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. c člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot).

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate na voljo 15 dni časa, da odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 15 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun. Denar vam vrnemo takoj oziroma najkasneje v 15 dneh.

Blago lahko vrnete osebno ali po pošti na naslov:

APiA d.o.o.,
Ul.25. maja 17/a,
5000 Nova Gorica

ID št. SI39383288
Mat št. 5788978

splet: www.apia.si

VELEPRODAJA/SKLADIŠČE 
Gojače 5b, 5262 Črniče 
tel.: 05/36-43-897
fax: 05/36-43-894 
gsm: 051/251-188 
e-pošta: info@kapriol.si

Urnik: 8.00-16.00 ure (sobota po dogovoru, nedelja in prazniki zaprto)